SSL Nasıl Kurulur?

SSL Nasıl Kurulur?

SSL Nasıl Kurulur?

Bir SSL sertifikası ile web siteniz, bilgileri A noktasından B’ye güvenli bir şekilde aktarmak için HTTPS protokolünü kullanır. Bu, ödeme sayfalarındaki kredi kartı verileri ve oturum açma ve iletişim formlarındaki kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler (PII) gibi hassas bilgileri aktarırken çok önemlidir. .

Güvenlik avantajlarına ek olarak, SSL kullanan web siteleri Google’de daha iyi sıralamalar elde eder ve HTTP/2 kullanımıyla performansı artırır.

Web sitenize SSL eklemenin birkaç kolay yolu vardır:

  • Bazı barındırıcılar, tek tıklamayla SSL seçenekleri dahil olmak üzere ücretsiz SSL sunar.
  • Birçok barındırıcı ücretli SSL sunar ve sertifikaları sizin için uygular (ör. metin2sunucular.com).
  • Orta düzey kullanıcılar kendi ücretsiz SSL sertifikalarını oluşturabilir.

Seçtiğiniz sertifika türüne bakılmaksızın, şifreleme ve güvenlik seviyesi aynıdır.

SSL Sertifikası Türleri Nelerdir?

Bazı ziyaretçiler, sıkı doğrulama süreçleri nedeniyle extended validation (EV) ve organization validated (OV) sertifikaların sunduğu ek özgünlük ve güvenin farkındadır.

Bilmeniz gereken üç tür SSL sertifikası vardır:

1. Domain Validated (DV)

DV,  piyasadaki en temel SSL sertifikalarıdır. Sertifikada az miktarda kimlik bilgisi vardır. Yalnızca alan adının kayıtlı olduğunu ve URL’yi site yöneticisinin çalıştırdığını kanıtlar. DV SSL, kuruluş veya işletme adının aksine sertifikadaki alan adını içerir. Daha düşük maliyetlidir ve sertifika yetkilisi, alan adı bilgileriniz için yalnızca alan adı kaydını kontrol ettiğinden; DV SSL almak birkaç dakika sürer.

DV SSL, oturum şifreleme sağlasa da, herhangi bir iş bilgisi içermez. Yani, URL’nin belirli bir şirkete ait olduğunu kanıtlamak için sertifikaya hiçbir şey eklenmez. Bu nedenle, DV SSL’ler genellikle ticari kullanım için önerilmez. Ancak, çalışanlarınız veya müşterileriniz zaten kuruluşunuza güveniyorsa ve güvenlik bir sorun değilse, DV SSL kullanabilirsiniz.

2. Organization Validated (OV)

OV sertifikaları, talepte bulunan işletmenin kayıtlı ve meşru olduğunu onaylamak için bir sertifika yetkilisi gerektirir. Ziyaretçiler, tarayıcılarındaki yeşil kilit simgesini tıkladıklarında, işletme adı listelenir.

3. Extended Validation (EV)

EV SSL sertifikası, kimlik avı saldırılarını önlemek içindir ve müşterilerinize en yüksek düzeyde güvenlik sunar. Sertifikayı almadan önce şirketinizin genişletilmiş bir doğrulamasına ve bu sertifikayı sipariş etmek için yetkilendirmeye ihtiyacınız vardır (birkaç belgeyi almanız istenecektir). Sertifika yetkilisinin alanınız için sertifikayı vermesinden önce bu işlemin tamamlanmasının birkaç gün ila birkaç hafta süreceğini lütfen unutmayın.

Hiçbir şey bir EV SSL sertifikasından daha fazla güvenlik sağlamaz; Bu yüzden dünyanın önde gelen kuruluşları EV SSL kullanır. Bir EV sertifikasıyla korunan web siteleri, kullanıcılara şirketin fiziksel ve yasal varlığının endüstri standartlarına göre onaylandığını göstermek için görünür bir yeşil tarayıcı çubuğunu tetikler.

Ücretli vs Ücretsiz SSL Sertifikaları

Ücretli ve ücretsiz SSL sertifikaları arasındaki farkı anlamak önemlidir.

1. Ücretli SSL Sertifikaları

Ücretli SSL sertifikaları birçok web sitesi sahibi için iyi bir seçenektir. Bir sertifika yetkilisine (veya barındırma şirketinize) ödeme yapmak genellikle size teknik destek avantajı sağlar. Şifreleme seviyesi, ücretsiz SSL sertifikalarıyla aynıdır. Anahtar farklılaştırıcı, sertifikanızla birlikte aldığınız destek düzeyinde gelecektir.

2. Ücretsiz SSL Sertifikaları

Ücretsiz SSL sertifikaları, tüm web sitesi sahiplerinin SSL sertifikalarına erişilebilmesini sağlamayı amaçlar. Let’s Encrypt dünyanın en büyük ücretsiz SSL sertifika sağlayıcısıdır.

SSL Sertifikasını Nasıl Satın Alabilirim?

Birçok hosting ve domain kayıt şirketi SSL sertifikası satışı da yapar. Domain ve hosting sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Hosting.com.tr, web sitenizin güvenlik düzeyini artırmak için ihtiyacınıza uygun SSL çözümleriyle size destek olur.

Peki Hosting.com.tr’den nasıl SSL sertifikası alabilirim?

Öncelikle Hosting.com.tr web sitemizde bulunan SSL sertifikası sayfasına giriş yapın. Daha sonra size uygun olduğunu düşündüğünüz SSL sertifikasının sipariş ver butonuna tıklayınız. Açılan sayfada SSL sertifikanızın kurulmasını istediğiniz domain adresinizi girin ve kullan butonuna tıklayın. Süre seçimini yaptıktan sonra ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Teknik ekibimiz siparişiniz onaylanır onaylanmaz SSL sertifikanızın kurulum işlemine başlayacaktır.

SSL Kurulumunu Ücretsiz Nasıl Yapabilirim?

Hosting.com.tr web sitemizden satın almış olduğunuz SSL sertifikanızın  kurulumunu ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. 10 ila 15 dakika arasında süren SSL sertifikası kurulum işlemi, teknik ekibimiz tarafından gerçekleştiriliyor ve kurulum sonrasında tarafınıza eknik ekibimiz tarafından bilgilendirme yapılıyor.

cPanel Ücretsiz SSL Kurulumu

Bu adımda cPanel üzerinden AutoSSL’i nasıl kuracağınıza değineceğiz.

SSL sertifikaları tüm hosting hesaplarına sistem tarafından 1 gün içerisinde otomatik olarak kurulmaktadır. 24 saat size çok uzun geliyorsa, süreci daha hızlı hale getirmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

1. cPanel kontrol paneline giriş yapın.

  • Müşteri paneli > Hostinglerim > Yönet adımlarını takip edin.

2. cPanel Güvenlik menüsünde SSL/TLS Status simgesine tıklayın.

3. Run AutoSSL butonu aracılığıyla SSL sertifikanızın kurulumunu başlatın.

SSL sertifikalarının oluşturulabilmeleri için ilgili alan adının sunucularımıza yönlenmiş olmaları gerekir.

Ek olarak, sitenize çekilen tüm bağlantı istekleri https olursa (buna js dosyalarınız, stil dosyalarınız ve resimleriniz dahildir), SSL kilit simgesi tarayıcınızda çıkar.